04 oktober 2013

Normandië, verder langs de kust, van Honfleur naar Saint Lo

3 oktober 2013
We gaan langs de kust via Deauville, Quistreham, Courseulles sur Mer naar Aromanches les Bains. De camperplaats in het stadje was vol. Er is ook een CP op de parkeerplaats waar de 360 o film wordt vertoond.  Het parkeerkaartje is 24 uur geldig, we staan prachtig, boven op de klif met zicht op zee en de omliggende plaatsen. De 360 o film van de bevrijdingsinvasie op 6 juni 1944 is zeker de moeite waard om te bekijken. Een verbazingwekkende film vooral als men bedenkt dat er zo’n 37.000 Engelse- en 55.000 Duitse militairen zijn gesneuveld.
In het boek van camperplaatsen wordt de parkeerplaats ook als overnachtingsplek genoemd maar tot onze verbazing gaat iedereen s ’avonds weg en we blijven alleen achter. De gendarmerie kwam nog wel even langs. We hebben goed geslapen al waaide en regende het wel enorm die nacht.
4 oktober 2013
We wandelen naar Aromanches Les Bains en hier is duidelijk zichtbaar dat er hier in 1944 veel rollend materiaal aan land is gebracht via drijvende aaneengesloten pontons.  
We rijden via de kust naar Colle Ville sur Mer.
We willen het Amerikaanse kerkhof bezoeken maar deze is gesloten omdat het personeel vrij is vanwege de Amerikaanse overheids shutdown.

We wandelen hier wat rond en we genieten van Obaha Beach

even deze bunker in

We rijden naar Bayeux en daar is de camperplaats geblokkeerd met grote tenten, vanwege een tentoonstelling.
Toch maar even rond wandelen in deze grote stad die weinig geleden heeft van de oorlog omdat deze door de geallieerden snel was ingenomen.
Met de bouw van de kathedraal Notre Dame is men in de 11 eeuw begonnen. 



 Dit mooie huis staat tegenover de kerk. 

We gaan verder naar St. Lo om daar te overnachten op een camperplaats.
Prima plaats waar we nu niet alleen staan.

Geen opmerkingen: