25 maart 2017

Van Mertola naar Penarroya-Pueblonueva

25 maart 2017
We pakken een mooie route richting Serpa en dan Spanje weer in, richting Jabugo.
Deze streek is bekend van de Jamon.
De beste Spaanse beenhammen komen uit deze regio. 
Links en rechts zien we af en toe “zwarte” varkens lopen. 
De varkens krijgen hier de laatste 3-5 maanden uitsluitend eikels (bellotas) te eten.
 
We zien enorme slachterijen, fabrieken die het drogingsproces uitvoeren.
Het constante microklimaat zorgt ervoor dat de hammen een perfecte en 
constante kwaliteit hebben. 
Door de crisis zijn veel van deze fabrieken gesloten en hebben vele 
boeren minder werk. 
We rijden verder via Zafra en Azuaga naar de camperplaats in 
Penarroya-Pueblonuevo, N 38.276932 W 5.277060. 
Het hek zelf openmaken en we zetten de camper met zicht op de rivier.
Het ziet er prima uit alleen het weer werkt niet mee.


Het regent behoorlijk. 
Een aardige oude Peruaanse dame komt ons begroeten en legt uit in het 
Spaans waar we alles kunnen vinden en ontvangt graag van ons 
de 10 euro voor 1 overnachting.

Geen opmerkingen: